Αφυδατωμένα Μανιτάρια


Tα αφυδατωμένα (αποξηραμένα) μανιτάρια χρησιμοποιούνται όπως και τα φρέσκα.

Πρέπει όμως να τα επαναφέρουμε στην αρχική τους μορφή.

Γι’ αυτό, πριν τα χρησιμοποιήσουμε, τα μουσκεύουμε για 20 περίπου λεπτά σε ζεστό νερό ελαφρώς αλατισμένο ή σε μείγμα νερού και κρασιού.

Στη συνέχεια, τα μαγειρεύουμε χρησιμοποιώντας και το ζωμό που τα μουσκέψαμε, γιατί εκεί κρύβεται όλη η γεύση και το άρωμά τους.

Aν πρόκειται να τα χρησιμοποιήσουμε σε σάλτσα, τα μουσκεύουμε σε λιγότερο νερό, ώστε η σάλτσα μας να μην είναι αραιή και να γίνει πιο αρωματική και γευστική.

Tα αφυδατωμένα μανιτάρια είναι ιδανικά για να νοστιμίσουν σούπες, σάλτσες, αλλά και για να αντικαταστήσουν το κρέας.

50 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια αντιστοιχούν σε περίπου 500 γρ. φρέσκα.

Mπορείτε να βάλετε αποξηραμένα μανιτάρια στο μπλέντερ και να χρησιμοποιήσετε τη σκόνη τους για να νοστιμεύσετε χωρίς θερμίδες τις σάλτσες και τα φαγητά σας.