Το ''καπέλο'' των μανιταριών agaricus arvensis είναι 6-21 εκατ. ευρύ, κυρτό, επεκτείνεται με καμπύλες. Η επιφάνεια είναι λεία με τέλεια κλιμάκωση. Φέρει ρωγμές σε ξηρές καιρικές συνθήκες. Ο δίσκος είναι κιτρινωπός-στιλβωμένος, με κρεμ σκίαση. Η σάρκα είναι λευκή, αμετάβλητη ή κιτρινισμένη ελαφρά, χοντρή, σταθερή, αλλά μαλακώνει με την ηλικία. Έχει οσμή και γεύση γλυκάνισου, όταν είναι νωπή.
Τα βράγχια είναι κοντά, ανοιχτόχρωμα και παίρνουν καφέ χρώμα καφέ στη απόληξη τους.
Το κοτσάνι έχει 4-14 εκ. ύψος, 1 - 3,5 εκ. πάχος, είναι ίσιο και συγκλίνει προς μια διευρυμένη βάση. Η επιφάνεια του είναι λεία στην κορυφή, λευκή με υπόλευκη, μερικές φορές με διάσπαρτες κλίμακες κάτω, περιστασιακά κιτρινίζει.
Το πέπλο είναι μεμβρανώδες και η ανώτερη επιφάνεια είναι λεία.
Τα σπόρια είναι 6,5 - 9,0 Χ 4,5 με 6 mm, ελλειπτικά, λεία και έχουν χρώμα καφέ.
Φυτρώνουν σε χλοώδεις περιοχές, π.χ. βοσκοτόπια και καρποφορούν από το τέλος του φθινοπώρου μέχρι τις αρχές του χειμώνα.
Τα μανιτάρια agaricus arvensis είναι βρώσιμα.